Kategorier

Salat Nicose

Opskriften har jeg fået af en fransk veninde. Salaten er oprindeligt fra Nice, men hver fransk husmor/-far har sin egen opskrift, så ingredienserne varierer efter, hvem der står for madlavningen. Mængden er til 2 personer beregnet som selvstændig ret.

350 g kogte kartofler (gerne asparges kartofler)
1 peberfrugt
2 tomater
100 g kogte kolde grønne bønner
½ dåse tun i vand (kan i stedet bruge sardiner)

Marinade:
1 tsk dijonsennep
1 fed hvidløg
1 spsk. esdragon, kørvel og purløg
1 tsk. Olie
3 spsk. Rødvinseddike
salt og peber

Salaten: Hæld lagen fra tunfisken og del den i mindre dele. Rens peberfrugten godt. Skær peberfrugt og kartofler i strimler og tomaten i både. Del bønnerne over på langs. Bland det hele i en skål.

Marinaden: Pisk (gerne med elpisker) senneppen godt til den er meget luftig. Tilsæt olien og fortsæt med at pisk. Pisk de øvrige ingredienser i. Hæld marinaden over salaten og lad den trække en times tid.

Variation: Anret på en bund af salatblade.Kan anrettes med hårdkogte æg i både. Olien kan udelades i marinaden for at gøre den mere fedtfattig, men i denne mængde er det ikke “kriminelt”

Fedtenergi: 17%

Protein: 23%

Kulhydrat: 61%

Kilojoule pr. per.: 1307

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>