Kategorier

Salat til italiensk mad

4 personer

100 g spinatblade
½ hoved radicchio (rød salat med syrlig smag)
100 g iceberg
1 bundt purløg
3 spsk hakket persille

Eventuelt:
10 finthakkede mynteblade – fx pebermynte, ingefærmynte, eller æblemynte.
1 bundt brøndkarse eller sukkerærteskud, eller solsikkespirer, eller feldsalat.

Dressing:
½ citrons saft
5 spsk olivenolie
salt
peber

Variant 1, tilsæt yderligere:
1 spsk dijonsennep
lidt sukker

Variant 2, tilsæt yderligere:
reven skal af ½ citron
lidt sukker

Salat: Rens og skyl alle grøntsagerne. Slyng spinat salat. Skær radicchio, spinat og iceberg ud i strimler, klip purløgene fint, hak persillen fint. Kom det hele i en skål. De punkter, som jeg har skrevet op som evt. kan indrages eller udelades, alt efter om man kan få fat ingredienserne eller har dem i haven.

Dressing: Kom alle ingredienser i en meljævner og ryst eller pisk dem godt sammen, smag til med salt og peber.

Servering: Kom salaten i en pæn skål. Gem evt. lidt purløg og klip nogle tynde endestykker i 5 cm lange stykker og læg dem på som pynt. Server salaten til italiensk mad generelt fx. Pizza Capriciossa.

Kilde: Søren Frimann Trads

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.