Kategorier

Saftig marmorkage med fyld

10 portioner

250 g Smør
1 Appelsin, reven skal af
2 ts Bagepulver
4 Æg (størrelse 2)
250 g Sukker
40 g Rosiner
65 g Mørk chokolade
2 spsk Kakao
1 ts Vanillesukker
1 spsk Rom
250 g Hvedemel
Flormelis til drys

Opvarm ovnen til 180°

Rør smør, sukker og vanillesukker godt sammen. Tilsæt æggene – et ad gangen. Rør godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen. Kom halvdelen af dejen over i en anden skål. Rør reven appelsinskal, rosiner og rom i den ene portion, og kakao og hakket chokolade i den anden. Læg skiftevis en skefuld fra hver portion i en smurt randform (1 ¾ l). Glat overfladen ud og sæt kagen i den forvarmede ovn i 50-60 minutter. Mærk med en træ-tandstikker, om kagen er gennembagt. Lad kagen hvile i formen i ca. 10 minutter, inden den vendes ud på en bagerist til afkøling. Si eventuelt lidt flormelis over kagen inden servering.

Kagen er fryseegnet

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>