Kategorier

Chokoladekage med rommarinerede rosiner

150g smør
225 g sukker
3 æg
100g lethakkede rosiner
1 god sjat rom
25 g kakao
2 tsk vanillesukker
3 tsk bagepulver
175 g mel
½ dl mælk
½ dl spilkognde vand

Glasur:
125 g flormelis
2 spsk spilkogende vand

Kom de hakked rosiner på en dyb takllerken. Hæld rom på og rør rundt. Sæt husholdningsfilm over og lad dem trække i 15 minutter. Smør og sukker røres godt. Rør æggene i et ad gangen og rør til en let og luftig creme. Rør kakao og vanillesukker i sammen med de marinerede rosiner med rommen. Bland mel og bagpulver og rør det i skiftevis med mælken. Smør en springform på ca. 22 cm i diameter på siderne og læg et stykke bagepapir i bunden. Rør det spilkognde vand i dejen, der straks bredes ud i springformen. Bag kagen på næstnederste rille ved 175 grader i ca. 1 time. Løsn kagen forsigtigt i kanten og tag ringen af formen. Køl af. Rør flormelis med vand til glasur, der bredes over den nybagte kage.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.