Fastelavnsbruch 12 stk.
500 g hvedemel
1 tsk salt
2 tsk kanel
45 g sukker
50 g smør
25 g gær
1 3/4 dl mælk
1 stort æg
75 g rosiner
2 spsk mælk
Glasur:
100 g flormelis
1 spsk citronsaft
Sigt mel, salt, kanel og sukker ned i en stor skål. Gnid smøret i. Varm mælken op, til den er fingervarm. Rør gæren ud i lidt af mælken. Kom gær, resten af mælken, rosiner og æg i dejen, der røres sammen og æltes til den er glat og smidig. Læg den i en smurt skål, dæk den med et fugtigt viskestykke og lad den hæve, til den har dobbelt størrelse. Ælt den igen på et melstrøet bord. Del den i 12 stykker, der formes til boller. Stil dem på en smurt bageplade eller bagepapir og dæk dem til. Lad dem hæve 30 minutter et lunt sted. Smør bollerne med mælk og bag dem i en varm ovn ved 200 grader i 20 min. Rør glasuren af flormelis med lidt varm citronsaft. Kom den i et kræmmerhus og sprøt den ud i et kors over de lune boller.
Kilde: Mine 100 bedste opskrifter fra jul til påske af Mona Giersing – Lademanns lommekogebøger