Kategorier

Golfboller

12 stk.

1 pakke gær
50 g smør
5 dl mælk
2 tsk salt
1 tsk anis
1 tsk fennikel
1 tsk kardemomme
2-3 spsk sirup
2-3 spsk hvedeflager
10-12 dl hvedemel

Smelt fedtstoffet sammen med mælken og lad væsken blive håndvarm. Smuldr gæren ned i en skål og hæld mælkeblandingen over. Rør rundt til gæren er opløst og tilsæt salt, anis, fennikel, kardemomme, sirup og hvedeflager. Rør rundt og tilsæt 9 dl hvedemel. Arbejd dejen jævn og glat i ca 5 min. Lad den hæve til dobbelt størrelse under et klæde et lunt sted. Lag dejen på et melet bord og arbejd mere mel ind i den, så den bliver smidig og er til at forme. Rul den til en rulle og del den i 12 stykker. Form stykkerne til aflange boller og læg dem på smurte plader. Lad bollerne hæve ca 25 min. Bag bollerne ved 225 grader i ca 12 min på midterste rille. Lad bollerne køle på en rist. Del dem og kom pålæg på. Læg bollerne i små plastposer, luk godt for dem og frys dem ned.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.