Kategorier

Ribbenssteg

ca 1 kg ribbensteg (kogeflæsk med sværen på)
vand
ca2 tsk groft salt
1 tsk friskkværnet peber
evt. 4 – 5 laurbærblade

Tilberedningstid: Ca 1 time og 45 min ialt

Rids stegen, hvis slagteren ikke allerede har gjort det. Læg den med sværen nedad i en lille bradepande eller et ovnfast fad og hæld så meget vand ved, at det står lige akkurat op om sværen. Sæt stegen i en ca. 225 grader varm ovn. Når der er gået 30 min., vendes stegen med sværen opad. Drys den med salt og peber og stik laurbærbkade ned rundt mellem sværen. Derefter saæætes stegen tilbage i ovnen og steger færdig i ca 1 time, stadig ved 225 grader. Hvis sværen ikke er helt sprød på det tidspunkt, kan stegen enten sættes under grillen et øjeblik eller overøses med 1 – 2 spsk koldt vand og efterbrunes for højeste ovnvarme med åben ventil eller ovndøren på klem, til sværen er sprød og boblende.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.