Kategorier

Marineret vildsvinesteg

(10-12 portioner)

3-4 kg ryg eller skinke

1½-2 flasker rødvin
3 porrer i skiver
2 løg i skiver
8 enebær
8 peberkorn
3 laurbærblade
4 stilke persille

salt og peber
150 g dulle til bruning
bouillon (vand + terning)

Puds kødet af. Læg det i en krukke, Bland marinade og hæld den over. Lad krukken stå koldt 2-5 dage og vand kødet af og til.
Tag kødet op og tør det af. Fjern svær og spæk og gnid kødet med salt og peber. Brun det i dullen, læg det i bradepanden og hæld dullen over. Dæk kødet med alufolie og lad det stege ved 180º i 2½-3 timer. Spæd bouillon og noget af den siede marinade ved. Når stegen er færdig, skal den stå dækket med foliet i 15-20 min., før den skæres for.
Si og skum skyen og kog den ind. Den kan jævnes ganske lidt.
Kartofler eller kartoffelmos serveres til f.eks. sammen med kogt rosenkål, vendt i smør.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>