Kategorier

Ovnstegte revlsben fra Stevns

Ca 1½ kg fersk stribet flæsk uden svær
salt
20 – 25 stenfri svesker
2 – 3 store syrlige æbler(f. eks. Bele De Boskop)

Tilberedningstid: 2 – 3 timer

Flæsket skæres ud til revlben ( det kan de sikkert få deres slagter til), som lægges side om side i en bradepande, drysses med salt og sættes nederst i en ca 275 grader varm ovn. Æblerne skylles, deles og befries for kernehus. De skal ikke skrælles, bare skæres i både. Når revlbenene har stegt 1 times tid, lægges æbler og svesker i bradepanden og steger med resten af tiden. Revlsbenene skal stege mindst 2 timer i alt, og de skal vendes temmelig mange gange i løbet af stegetiden, så de bliver ens brune på alle sider. Sveskerne bør vendes, når kødet bliver vendt, så de ikke steger tørre på den ene side. Hvis man syntes, der samler sig lidt for meget fedt i bradepanden, kan man hælde det fra og i stedet tilsætte lidt vand. Disse revlsben skal som allerede nævnt være meget møre og mørkebrune, når de er færdige, og det meste af fedtet skal være stegt af. De kan sagtens steges i forvejen og varmes op i ovnen, lige inden de skal spises. Så skal der bare hældes lidt ekstra vand ved, og opvarmningen bør fåregå ved lav temperatur.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.