Kategorier

Vinkogt skinke

(10-12 portioner)

2 ½ kg letrøget skinke
vand
1 flaske rødvin eller tør hvidvin
1 porre
1 laurbærblad
8 hvide peberkorn

Læg skinken i en gryde og hæld så meget vand ved, at det lige dækker. Bring skinken i kog, fjern skummet og lad den koge sagte under låg i ca. 1 time. Hæld kogevandet af gryden.
Tag skinken op og træk sværen af. Læg skinken tilbage i gryden og tilsæt vinen samt lidt af kogevandet, hvis det er nødvendigt for at dække skinken. Kom porre og krydderier ved og fortsæt kogningen under låg ved svag varme i 1½ time.
Hvis skinken skal serveres kold, afkøles den i suppen.
Servér skinken varm eller kold, skåret i tynde skiver. Små kogte pillekartofler og madeirasauce eller cumberlandsauce og kogte grønsager eller stuvet spinat spises til.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>