Desserter – Personer: 6
2 dl hvedemel
125 g smør
1 spsk sukker
Fyld:
500 g rabarber
3 dl sukker
2 spsk kartoffelmel
Smuldr hvedemel og smør, bland sukker i. Skyld rababerne og skær dem i stykker … 2 cm. Bland sukker med kartoffelmel. Læg rababerne i et smurt ovnfast fad. Drys sukker med kartoffelmel over rabarberne. Ryst fadet så sukker og kartoffelmej fordeles mellem rabarberstykkerne. Fordel smuldredejen over rabarberne. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 225° i ca 25 min. Serveres lun med flødeskum eller vanilleis til.
Tips: Stikkelsbær, madæbler og andre syrlige frugter, kan erstatte rabarberne i denne opskrift.
Ovntemperatur: 225°
Bagetid: 25 min.
Tilberedningstid: Ca. 40 min.
Kilde: Michael Aggerholm, 30 Aug 93