Kategorier

Engelsk stikkelsbærpie

Dej:
175 g smør
50 g grahamsmel
300 g hvedemel
2 spsk sukker
½ dl creme fraiche

Fyld:
500 g grønne stikkelsbær
ca. 100 g sukker
1 spsk kartoffelmel
½ tsk kanel

Smuldr smøret i melet. Tilsæt sukker og creme fraiche og ælt dejen let sammen. Lad den hvile indpakket i køleskabet 1 time eller længere.

Fyld: Skyl stikkelsbærrene og nip dem. Bland bærrene med sukker, kartoffelmel og kanel. Rul 2/3 af dejen ud på et melet bord og beklæd en velsmurt tærteform (ca. 24 cm i diamater) med dejen. Fordel bærrene i bunden. Rul resten ag dejen ud og læg den over bærrene som låg. Tryk kanten godt til hele vejen rundt. Skær nogle ridser i låget, så dampen kan slippe ud. Bag pien 35-40 minutter ved 200 grader på midterste rille. Server pien lun med iskold flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.