Kategorier

Stikkelsbærpie

Dej:
3 dl hvedemel
1 spsk sukker
1 æg
150 g smør

Fyld:
1 l stikkelsbær
1 dl sukker
1 spsk kartoffelmel

Bland mel og sukker. Tilsæt æg samt fedtstof, skåret i små stykker. Hak det hele hurtigt sammen til en dej. Lad dejen hvile koldt i 1 time. Rul dejen ud og læg den i en pieform, 24 ca i diameter. Skær overflødig dej bort og prik kanten med en gaffel. Bages ved 225 grader på midterste rille i ca 15 min. Skyl og rens stikkelsbærrene. Bland sukker og kartoffelmel. Fyld den forbagte piekal med stikkelsbær og drys med sukker og kartoffelmel. Bag pien i yderligere 25 min, eller til stikkelsbærrene er bløde.

Tips: Gem lidt dej og rul den ud til lange strimler. Læg dem i et pænt rudemønster ovenpå pien. Hvis du så pensler dejen med sammenpisket æg, får pien en flot farve.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>