Kategorier

Porcelænsæbler

Desserter – 6 personer

6 æbler
100 g sukker
1 stang kanel, eller ½ stang vanille
4 dl vand
2 æggehvider
4 spsk flormelis
6 spsk hindbærsyltetøg eller rysteribs
Evt. cremesauce

Kærnehuset stikkes ud og æblerne skrælles. Æblerne koges i sukkerlage, der er krydret med vanille eller kanel, til de er knapt møre. Kog ved svag varme. Æblerne afdryppes og lægges i et ovnfast fad eller på tallerkener. Der kommes syltetøj eller rysteribs i kernehus-hullerne. Æggehviderne piskes til hårdt skum, smages til med flormelis som piskes ind i skummet. Æblerne dækkes af marengsmassen. Bages i en 175° varm ovn, til marengsen er gylden. Æblerne serveres lune, og der gives evt. cremesauce til.

Ovntemperatur: 175°

Bagetid: Ca. 10 min.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.