Desserter – 6 personer
6 æbler
100 g sukker
1 stang kanel, eller ½ stang vanille
4 dl vand
2 æggehvider
4 spsk flormelis
6 spsk hindbærsyltetøg eller rysteribs
Evt. cremesauce
Kærnehuset stikkes ud og æblerne skrælles. Æblerne koges i sukkerlage, der er krydret med vanille eller kanel, til de er knapt møre. Kog ved svag varme. Æblerne afdryppes og lægges i et ovnfast fad eller på tallerkener. Der kommes syltetøj eller rysteribs i kernehus-hullerne. Æggehviderne piskes til hårdt skum, smages til med flormelis som piskes ind i skummet. Æblerne dækkes af marengsmassen. Bages i en 175° varm ovn, til marengsen er gylden. Æblerne serveres lune, og der gives evt. cremesauce til.
Ovntemperatur: 175°
Bagetid: Ca. 10 min.
Tilberedningstid: Ca. 40 min.