4 personer
“You never forget your first Daim” og denne dessert glemmer du heller ikke!!
Kogelage:
1 citron
7 dl vand
85 g sukker
4 hele, tørrede ingefær (ca. 10 g)
2 store, skrællede pærer (ca. 400 g)
Creme:
1 ½ dl piskefløde
75 g knust Daim bar eller Daim kugler
1 spsk finthakket syltet ingefær
1 tsk lage fra syltet ingefær
Pynt: Hakket Daim eller hvis man ikke synes det bliver for meget, kan man også bruge lidt Daim kugler.
Kogelage: Skær skallen af citronen med fx. en kartoffelskræller. Bring vand, sukker, ingefær og citronskal i kog. Kog lagen ved svag varme og under låg i ca. 5 minutter. Halver pærerne og fjern stilk, blomst og kernehus. Kog pærerne i lagen i ca. 5 minutter. Stil dem til afkøling – stadig i lagen.
Creme: Pisk fløde og Daim til et let skum og smag til med ingefær og lage.
Servering: Fordel cremen på 4 portionstallerkener. Tag pærerne op af lagen, dup dem tørre og skær dem i tynde lameller, som en vifte. Anret pærerne på cremen og pynt med Daim.
Kilde: Daim, Dejligst 1995, Søren Mogensen