Kategorier

Stegte bananer med is

Desserter, is, frugt – 4 personer

2 bananer
1 dl orangelikør (eller mere)
evt. Citronsaft
250 g nougat is
200 g friske jordbær

Parfaitis:
3 æggeblommer
2 spsk flormelis
Korn fra ½ stang vanille
25 cl piskefløde

Bananerne skrælles, flækkes og lægges i et smurt, ovnfast fad. Bananerne stænkes med likør. Man kan bruge citronsaft efter smag.

Fadet sættes i ovnen ved 250°, eller under grill i 10-15 min. Skiver af is og jordbær lægges i fadet, og serveres straks.

Parfaitis: æggeblommer, sukker og vanillekorn piskes skummende. Fløden piskes til skum og blandes i æggemassen. Bland forsigtigt, men dog ikke så der ligger æg på bunden. Cremen hældes i en form og sættes i fryseren i ca. 1 time.

Tilberedningstid: ca. 25 min.

Bagetid: 10-15 min.

Ovntemperatur: 250° eller grill

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.