Desserter, is, frugt – 4 personer
2 bananer
1 dl orangelikør (eller mere)
evt. Citronsaft
250 g nougat is
200 g friske jordbær
Parfaitis:
3 æggeblommer
2 spsk flormelis
Korn fra ½ stang vanille
25 cl piskefløde
Bananerne skrælles, flækkes og lægges i et smurt, ovnfast fad. Bananerne stænkes med likør. Man kan bruge citronsaft efter smag.
Fadet sættes i ovnen ved 250°, eller under grill i 10-15 min. Skiver af is og jordbær lægges i fadet, og serveres straks.
Parfaitis: æggeblommer, sukker og vanillekorn piskes skummende. Fløden piskes til skum og blandes i æggemassen. Bland forsigtigt, men dog ikke så der ligger æg på bunden. Cremen hældes i en form og sættes i fryseren i ca. 1 time.
Tilberedningstid: ca. 25 min.
Bagetid: 10-15 min.
Ovntemperatur: 250° eller grill