4 personer
Her er en rigtig luksussalat med pinjekerner og safran. Salaten er en fin forret eller frokostret, evt. sammen med en skive røget hellefisk.
300 g frisk fusili ELLER 200 g tørrede pastaskruer
vand og salt
50 g pinjekerner
½ agurk
brøndkarse
salatblade
Sauce:
1/8 g safran
1 spsk vand
1 dl god mayonnaise
1 dl flødeyoghurt 9%
cayennepeber og paprika
salt
Kog pastaen efter anvisningerne på pakken og lad den dryppe af.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande eller i mikroovn. Skær agurken i bjælker. Hæld vandet over safranen og lad den trække i 2-3 minutter.
Rør ingredienserne til saucen sammen og smag til med krydderier og salt. Bland pasta, agurk og pinjekerner med saucen. Anret salaten i en skål eller porionsvis på tallerkner og pynt med nogle salatblade og brøndkarse.