Kategorier

Panforte

Panforte stammer fra Toscana-byen Siena og har været fremstillet på egnen i omkring 1000 år. Kagesnitterne skal skæres betydeligt mindre ud end et stykke lagkage – hvad den mangler i volumen, har den i smag. Ingen med normalt skabt mavesæk kan spise Panforte i de mængder, der normalt konsumeres på kaffebordene rundt omkring. Det er lidt en mellemting af kage og konfekt.

200 g blandede nødder (f.eks. valnødder, hasselnødder, mandler, pecannødder eller paranødder)
80 g hakket, syltet appelsinskal eller pommeransskal
80 g hakket sukat
ca. 8-10 coctailbær (syltet i Maraschinolilør)
50 g mel
1/2 tsk stødt kanel
1/4 tsk stødt allehånde
100 g honning
100 g sukker

Hak nødderne groft. Bland nødder, appelsinskal, sukat og cocctailbær med mel og krydderier i en skål. Sukker og honning blandes i en lille kasserolle eller i mikroovn og varmes op til kogepunktet. Bland straks sukkermassen i nøddeblandingen, og ælt det hele sammen. Beklæd en springform med et stykke smurt bagepapir. Dejen fordeles i formen med hånden, som er gjort let våd, da dejen er lidt klistret. Dejlaget i formen skal være ca. 1 cm tykt. Kagen bages i en 150 grader varm ovn i ca. 35 min. Lad kagen køle af i formen anbragt på en bagerist. Når kagen er kold, tages den ud af formen. Sigt flormelis over kagen. Kagen har lang holdbarhed i køleskab.

Kilde: Inge Lise Holm

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>