Kategorier

Skineposteg med cumberlandsauce

Tid: Ca. 2 timer, heraf 1 1/2 timer i ovnen.

(8 personer)

700 g hakket flæskekød
400 g hakket kalvekød
300 g hakket spæk
1 hakket løg
smør til stegning
2 spsk. citronsaft
1 dl fløde
2 dl bouillon
4 skiver franskbrød
2 spsk. mel
2 æg
salt
peber
4 skiver kogt, røget skinke

Cumberlandsauce:
4 spsk. ribgelé
1/2 dl portvin
1 spsk. hakket løg
2 tsk. sur sennep
ceyennepeber
stødt ingefær
1/2 appelsin (saft og lidt strimler af skallen)

Kød og spæk røres.

Varm bouillonen, hæld den over franskbrødet og afkøl lidt,
før fløden blandes i.

Svits løget klart i smør og tilsæt det sammen med franskbrødet,
citronsaft, mel, æg, salt og peber og rør farsen godt.

Kom halvdelen i en smurt form. Skær skinken i strimler,
læg dem i formen og dæk med resten af farsen.
Dæk med folie og sæt formen i ovnen ved 160 grader i ca. 1 1/2 time.

Afkøles under let pres og serveres med salat og grømme agurker.

Til cumberlandsaucen røres ribsgelé med portvin,
finthakket løg og sennep.

Smag til med cayennepeber og stødt ingefær. Saften af appelsinen
og lidt strimlet appelsinskal røres i.

ikke frysegenet

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.