Kategorier

Kugelhupf

(8-10 stk.)

50 g gær
3/4 dl vand
1 3/4 dl mælk
1 1/4 dl sukker
175 g smør
4 æggeblommer
8-9 dl hvedemel
1 tsk salt
2 ½ dl rosiner
1 spsk citronskal
1 1/4 dl malede mandler
smør til formen
20-30 hele mandler

Smuldr gæren i en skål, tilsæt fingervarmt vand og rør til gæren er opløst. Lad det stå i ca 5 min. Kog mælken, lad den køle og bland den i dejvæsken. Rør sukker og fedtstof luftigt. Pisk æggeblommerne i, en ad gangen og bland gærblandingen i. Bland 2 ½ dl af melet med salt og bland det i. Rør dejen sammen og tilsæt resten af melet, lidt ad gangen. Arbejd dejen blank og smidig. Rør rosiner, reven citronskal og hakket mandler i dejen. Dæk skålen til og lad det hæve 45 min. Smør imens en form og drys den med hakkede og hele mandler. Hæld dejen i formen.Dæk den med et viskestykke og lad dejen yderligere hæve i 45 min. Bag kagen ved 175 grader på nederste rille i ca 1 time. Servér den afkølet.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.