Kategorier

Rugburgerboller

(15 stk.)

1 tsk gær
4 dl lunkent vand
½ tsk salt
½ tsk honning
3 spsk olie
100 g fintrevne gulerødder
250 g rugmel
200-250 g hvedemel
yoghurt
solsikkekerner

Gæren røres ud i det lunkne vand, og salt , honning, olie, og gulerødder røres heri. Rugmelet kommes i væden, og hvedemelet tilsættes lidt ad gangen. Æltes blank og smidig.
Dejen vendes i 1 spsk olie og stilles til hævning et lunt sted 6-8 timer – gerne natten over. Dejen æltes let igennem igen og formes til 15 boller. Sættes på bageplade og klemmes lidt flade. Efterhæver ½ time.
Burgerbollerne pensles med yoghurt og drysses med solsikkekerner, som er kørt igennem persillehakkeren.
Bages i 200º varm ovn i ca. 30 min.
Fryse-egnede.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.