Kategorier

Panettone

2½ dl mælk
30 g gær
1 æg
2 æggeblommer
500 g mel
100 g sukker
1 knivspids salt
100 g blødt smør
80 g rosiner
20 g hakket pomeransskal
20 g hakket sukat
en høj ovnfast glasskål, 16 cm i diameter

Mælk og gær røres sammen, æg og æggeblommer blandes i. Mel, sukker, salt og de øvrige ingredienser blandes, og tilsættes gærblandingen. Det hele æltes til en smidig dej. Stil dejen til hævning ca 1 time. Pensl glasskålen og sæt bagepapir op langs siden så det kigger 4 cm op over formen. Slå dejen ned og form den til en kugle. Kuglen lægges ned i glasformen og ridses. Dejen stilles til hævning 1 time. Dejen pensles med smeltet, afkølet smør. Bages i en 190 grader varm ovn i 40 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>