4 pers.
700 g torskefilet
ca. 125 g smør til stegning
lidt mel
salt
peber
2 æg
mel
rasp
Champignonsauce:
ca. 200 g friske champignoner
3 dl fløde
Maizenamel
smørklat
Pynt:
1 bundt dild
1 citron
Fileterne krydres med salt og peber. Er fileterne store, skæres de igennem. Æggene piskes sammen i en dyb tallerken. Fileterne vendes i melet, dyppes derefter i æggene og vendes forsigtigt i raspen. Kom smørret på en pande. Når smørret er lysebrunt, lægges fileterne på og steges ved svag varme nogle min., mens de vendes et par gange. Pas på de ikke bliver branket.
Champignonsauce: Champignonerne rengøres og skæres i skiver, der kommes i en gryde sammen med fløden. Lad det koge langsomt i ca. 3 min. Jævnes med Maizena udrørt i koldt vand, koges godt igennem og smages til med salt og peber. Pisk en smørklat i. Pyntes med dild og citron. Retten serveres med kartofler enten bagt eller brasede.