Kategorier

Pærevælling

2 l sødmælk
130 g fine byggryn
600 g pærer (Grev Molke eller andre, evt. henkogte eller syltede)

Pærerne skrælles, skæres i fire dele. Kernehuset udtages. De koges halvmøre i lidt vand. Mælken bringes i kog, grynene og de halvmøre pærer (+ deres saft) kommes i og koger 10 – 15 min. Spises med stødt melis. Der skal være rigeligt med pærer i hver portion.

Æble- og pærevælling har været en såre almindelig ret i de egne, hvor der er mange frugttræer. Retten stammer egentlig fra Lolland-Falster, men har været kendt så længe på Fyn, at den har vundet hævd som fynsk.

Kilde: Inge Lise Holm

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>