Kategorier

Tykke ærter og tynde ærter

1. dag som ærtegrød og 2. dag som ærtesuppe (vælling).

1 kg saltet stribet flæsk
1 stor suppevisk
2 poser flækærter
gulerødder
kartofler

Flæsket koges sammen med suppevisken, og ærterne koges et par timer, til de kan piskes ud, køres igennem et dørslag.

1. dag: Lidt flæskesuppe blandes i ærterne til det har en konsistens som grød. Serveres med en stor smørklat og koldt mælk.

2. dag: Resten af ærtegrøden – de tykke ærter – blandes med fiæskesuppen til “tynde ærter”. Gulerødder og kartofler koges i. Serveres sammen med flæsk, sennep og groft rugbrød.

En dram gør godt til!

Kilde: Kirsten Larsen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>