Forret, Fisk – Personer: 8
300 g fersk laks u/skind og ben
100 g sej u/skind og ben
1 spsk koncentreret tomatpuré
4 dl fløde
3 store æg
salt og peber
lidt cayennepeber
Sauce:
1 dl hvidvin
2 dl fiskebouillon
½ dl Pernod – eller hvid vermouth
2½ dl piskefløde
salt og peber
Tilbehør:
4 spsk fintskåret purløg
nykogte stænger gulerødder
hvidt brød
Blend fiskekødet med tomatpuré, til det er akkurat jævnt. Rør fløde og æg i, og smag til med krydderier. Pensl små portionsforme (ramekiner) godt med smeltet smør, og fordel farsen heri. Stil formene i vandbad, og bag dem i en forvarmet ovn på 170° i ca. 40 min., til de er hævede og gennembagte. Lad formene stå i ovnen, lige til de skal serveres. Imens souffl‚erne bages, koges ingredienserne til saucen ind til en passende konsistens. Saucen smages til. Ved serveringen vendes souffl‚erne ud på varme tallerkner, og saucen hældes over. Drys godt med gulerødder og purløg, og servér med et godt brød.
Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93