Kategorier

Laksemousse

Fisk, Laks – Personer: 7

2 dåse laks naturel … ca 200 g
6 blade husblas, vand
2 spsk smør eller margarine
1 spsk hvedemel
2 dl hvidvin
citronsaft
salt
peber
2 æg
2 spsk dild, fintklippet
1 dl piskefløde

Fjern skind og ben fra laksen og skær den i små stykker. Hak eller mos fiskekødet f.eks. med blender eller pisker. Læg husblasen i blød i koldt vand. Smelt fedtstoffet i en gryde og bag op med mel og hvidvin. Kog godt igennem. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber. Vrid husblasen let op og rør den i saucen. Rør til den er helt opløst. Tag gryden fra varmen og lad saucen svale let af. Tilsæt æggeblommer, dild og laks. Pisk æggehviderne helt stive og pisk fløden til skum. Vend begge dele forsigtigt i moussen og hæld den i en rund skål eller form. Sæt moussen koldt i 3-4 timer. Ved serveringen vendes moussen ud på et fad og der pyntes med dild eller brøndkarse. ~ der kan bruges tunfisk eller krabbekød i stedet for laks!

Tilberedningstid: ca. 20 min. plus tid for moussen til at stivne. Beregn 3-4 timer. Lav evt. retten dagen før den skal bruges.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.