Kategorier

Laksemousse

1½ kg fersk laks
saft af 1 citron
salt
1 dåse krabbekød(ca. 200 g) eller røget laks
3 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 18% eller syrnet fløde
1½ dl mayonnaise
½ dl chilisauce
ca. 1 tsk salt
lidt cayennepeber
½ tsk hvid peber
10 blade husblas samt et par spsk fiskebouillon eller hvidvin

Gelé:
3 dl tør hvidvin
3 blade husblas

Pynt:
purløg
rød kaviar

Skær den rensede laks i tykke skiver, men lad skindet blive på. Drys med salt og dryp citronsaft henover. Tilberedes fisken i mikrobølgeovnen, dækkes med mikrofilm, og effekt og stegetid ses i brugsanvisningen til ovnen. I almindelig ovn dækkes laksen med alufolie, steges i 25-30 minutter ved 225 grader og dryppes undervejs med smeltet smør. Det færdige fiskekød skal virke fast og tæt. Del laksekødet i mindre stykker og læg det i en skål sammen med krabbekødet eller den røgede laks. Tilsæt fløden og mos det hele godt sammen eller kør det et par sekunder med en purerstav, til det lige akkurat er jævnt blandet. Hæld blandingen i en skål, tilsæt creme fraiche og mayonnaisen og smag til med krydderier og chilisauce. Læg husblasen i blød i koldt vand et par minutter, tryk vandet godt af, tilsæt et par spsk hvidvin eller fiskebouillon og smelt den i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Når husblasen er smeltet, røres den i moussen.

Gelé: Læg 3 blade husblas i koldt vand, til de er blevet bløde, og smelt dem ved fuld effekt i mikrobølgeovnen eller over vandbad. Tilsæt vinen og hæld blandingen i et fad eller en skål med flad bund. Stil det koldt mens det stivner. Pynt den næsten helt stive gelé med kaviar og purløg i et fint mønster. Hæld den færdigblanded mousse over og stil laksemoussen koldt i mindst 4-5 timer eller natten over. Når moussen skal serveres, løsnes den langs kanten med en spids kniv, og skålen dyppes et øjeblik i meget varmt vand, inden den vendes ud på et fad.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.