Kategorier

Nordafrikansk linsesuppe

Suppe 4 personer

200 g linser
2 spsk olivenolie
1 løg
200 g lammekød
2 suppeben
Safran
4 solmodne tomater
1 håndfuld korianderblade
1 spsk hvedemel
Saften af en citron
Salt – friskkværnet peber

Udblød linserne natten over i vand. Dræn dem og kom dem i kasserollen med olie, det hakkede løg, en pris safran, kødstykkerne og suppebenet. Hæld 1½ l vand ved og smag til med salt og peber. Kog op og lad suppen simre en times tid. Skold tomaterne, træk skindet af og purér dem gennem en sigte. Giv dem et opkog en halv snes minutter sammen med koriander-bladene. Rør melet ud med lidt vand. Hæld det ved tomaterne, så de bliver tykke. Kom dem i suppen. Smag til med citronsaft og fisk benet op. Kog op endnu en gang og servér.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag. John Erik Hansen 01-03-1996.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.