Kategorier

Kartoffel- og agurkesuppe med dil

Suppe 4 personer

2 spsk smør
1 stor agurk
3 mellemstore kartofler
1 fed hvidløg
2 spsk friskhakket dild
Dildkviste til pynt
1 spsk citronsaft
4 dl bouillon
Yoghurt naturel-kan udelades
Salt

Skær kartoflerne i tern. Skræl agurken, fjern kærnerne med en ske og skær den i tern. Smelt smørret i kasserollen ved middel varme og svits kartoflerne i en halv snes minutter under omrøring. Tilsæt så agurken og det knuste hvidløg. Svits i yderligere et minut. Tilføj hønsebouillonen og 2½ dl vand, den hakkede dild og en tsk salt. Kog kraftigt op og dæmp så varmen. Lad suppen simre under låg i en halv snes minutter. Rør jævnligt. Purér eller blend suppen i mindre portioner og hæld den tilbage. Tilsæt citronsaft. Smag til med salt og servér pyntet med dildkviste – giv evt. en skefuld yoghurt til hver portion.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 29-02-1996.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>