Kategorier

Fransk porre-kartoffel suppe

Suppe 4 personer

1 mellemstort løg
2 porrer
1 spsk smør
1 1/4 dl bouillon
2 kartofler
1 dl mælk
1 dl fløde
1 dl piskefløde
Purløg

Rengør løg og porrer. Fjern det grønne fra porrerne. Hak begge dele. Smelt smørret i en tykbundet kasserolle og svits løg og porrer til de bliver blanke. Tilsæt 1½ dl kogende vand og bouillonen og kog op. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kom dem i en kasserolle og lad dem simre en halv times tid. Tag kasserollen af varmen og blend suppen grundigt – eller passér den gennem en sigte. Hæld suppen tilbage i kasserollen og tilføj mælk og fløde. Kog op og si nok en gang. Lad suppen køle af. Piskefløden tilføjes, når den er helt kold. Sevér med et drys hakket purløg.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 29-02-1996.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.