Der anvendes : Til 4 personer
3 avocadoer
saft af ½ citron
3½ dl. hønsebouillon
1½ dl. piskefløde
2 spsk. cognac
1 fed hvidløg
evt. salt og peber
Fremgangsmåde : Arbejdstid 20 minutter + køletid
1 : Del avocadoerne på langs og tag stenene ud. Dryp snitfladerne med citronsaft, så kødet ikke bliver mørkt. Tag kødet ud med en ske, gem den ene halve avocado til pynt.
2 : Mos kødet i en blender eller gennem sigte sammen med kold hønsebouillon, 1 dl. piskefløde, cognac og knust hvidløg. Smag evt. med salt og peber. Stil suppen koldt. Dryp evt. lidt citronsaft over, så suppen ikke bliver mørk.
3 : Pisk resten af piskefløden let. Skær den halve avocado i tynde skiver og hæld suppen i suppeskåle. Kom 1 spsk. flødeskum og nogle avocadoskiver i hver portion og server.
Tip : Suppen kan smages til med lidt karry i stedet for cognac. Der kan evt. også drysses med fintklippet purløg.