Kategorier

Nøddetærte med chokoladefrosting

Dej:
150 g hasselnødder
3 æg
2 dl sukker
½ tsk bagepulver

Frosting:
50 g smør
3 dl flormelis
5 spsk kakao
2 spsk fløde
1 æggehvide

Garnering:
25 hele hasselnødder

Mal nødderne i en kværn eller blender. Kom æg, sukker og bagepulver i en skål og rør det saqmmen til en jævn dej. Rør de malede nødder i dejen. Beklæd en springform, ca 22 cm i diameter, med bagepapir. Hæld dejen i og bag den på nederste rille ved 175 grader i ca 40 min. Tag nøddebunden ud og lad den køle lidt. Træk bagepapiret af. Opbevar nøddebunden i staniol til den er helt kold. Rist nødderne til garneringen ved 175 grader i ca 10 min. Gnid dem mellem hænderne, så den brune skal ryger af. Smelt fedtstoffet og rør flormelis, kakao og fløde i det. Rør i det til det er blevet koldt. Pisk æggehviden stiv og bland den i frostingen. Bred frostingen over kagen og pynt med nødderne.

Tips: Det er vigtigt, at dejen til bunden bliver pisket og ikke rørt.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.