Kategorier

Bradepanden fuld af chokoladekage

20 stykker

250 g Usaltet smør
1 spsk Vanillesukker, eventuelt
6 Æg
1 ½ tsk Bagepulver
500 g Sukker (knap 6 dl)
200 g Mandler, hasselnødder eller valnødder – evt. en blanding
200 g Hvedemel (3½ dl)
100 g Kakao (ca. 2½ dl)
Flormelis og kakao til pynt

Tilbehør:
½ l Piskefløde
Vindruer

Kagen bages i den store bradepande. En dejlig hurtig og nem kage til mange. Den kan bages med eller uden nødder. Kagen har desuden den fordel, at den kan bages i god tid i forvejen og fryses ned. Tag den ud af fryseren, et par timer før den skal serveres. Sæt ovnen på 175°. Beklæd bradepanden med bagepapir. Smelt smørret over svag varme, og lad det køle af. Pisk æg og sukker, til sukkeret er opløst. Hæld det afkølede smør i. Bland mel, kakao, evt. vanillesukker og bagepulver. Sigt det i æggesmørret og bland godt med de hakkede nødder. Bred dejen ud i bradepanden og bag den på nederste rille i ca. 20 minutter. Tag kagen ud og lad den køle af. Skær den ud i passende stykker, og drys med kakao og flormelis. Servér med iskoldt flødeskum og vindruer.

Kilde: Alt om Mad, 1/1994.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.