Kategorier

Schwarzwaldtærte

Dej:
3 dl hasselnødder
2 ½ dl flormelis
3 æggehvider
smør og mel til pladen

Fyld:
2 blade husblas
5 dl husblas
2 tsk vanillesukker
3 spsk sherry, madeira eller rom

Garnering:
2 tsk kakao
100 g god mørk chokolade

Rist nødderne ca 8 min ved 175 grader. Gnid dem mellem hænderne. Mal nødderne og bland dem med flormelis. Pisk æggehviderne stive. Rør nøddeblandingen i . Smør tre plader, drys dem med mel og tegn tre cirkler på dem, ca 30 cm i diameter. Fordel nøddedejen jævnt i cirklerne. Bages ved 150 grader i 15 min på nederste rille. Læg husblasen i koldt vand i 5 min. Kram bladene og smelt dem i en gryde over svag varme. Pisk fløden stiv og rør vanillesukker og husblas i skummet. Læg en nøddebund på et serveringsfad, fugt med sherry og bred 1/3 af fløden over. Fortsæt med en bund til samt sherry og flødeskum. Stil tærten koldt i mindst 2 timer. Sigt kakao over det øverste lag flødeskum. Smelt chokoladen i vandbad. Hæld den i et tyndt lag ud på en plade, gerne af marmor. Lad den stivne og skær den derefter ud i ujævne stykker med en skarp kniv. Læg chokoladestykkerne i et tilfældigt mønster på kagen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>