Kategorier

Nem og god fiskefars

6 – 7 pers.

900 g torskefilet, frisk eller frossen
4 æg
1½ dl kaffefløde
3 spsk hakket skalotteløg
1½ tsk (lille top) kartoffelmel
salt
peber
evt. lidt safran

Serveres med f.eks. Rejesovs:
50 g smør
40 g mel
2½ dl fiskebouillon
3 – 4 spsk tomatpuré
2 dl hvidvin
2½ dl kaffefløde
1 dl piskefløde
evt. 3 spsk cognac eller citronsaft
300 g rejer

Fiskefarsen: Fisken aftørres godt, den frosne skal være optøet og aftørret, inden den males gennem maskinen eller blender. Heri piskes de sammen piskede æg, kaffefløde, de finthakkede løg, kartoffelmel, salt og peber og lidt safran, hvis de har, ellers kan de få fiskefarsen fin gul, komme ganske lidt gurkemeje i. En rund form smøres, ca. 1½ l, og heri hældes fiskefarsen. Farsen bager i vandbad i ca. 40 min. på nederste rille ved 175 – 200° . Prøv med en tandstikker, om farsen er gennembagt. Den tages ud, står et øjeblik i formen, inden den nemt vendes ud. Er det en randform der anvendes, kan De komme lidt ekstra rejer i midten, og hertil små ærter og rejesovs.

Rejesovs: Hertil smeltes smør og bager op med mel, og der spædes med fiskebouillon, tomatpuré og hvidvin, mens sovsen koger godt igennem. Til sidst blandes piskefløden i, og sovsen smages til med cognac eller citronsaft, salt og peber. Rejerne blandes i og varmes med. I stedet ærter kan de servere spinat, hel eller letstuvet, og små kartofler.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>