Kategorier

Fiskegratin

4-6 personer

750 g fiskefars
1 lille løg
salt
peber
1 lille selleri
3 porrer
3 gulerødder
50 g smør

Gratinsovs:
50 g smør
3 spsk mel
ca. 3 dl mælk
3 æg
persille
rasp
smørklatter

Bland fiskefarsen med revet løg, salt og peber. Skræl selleri, del den i terninger og kog dem knap møre i letsaltet vand. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Skyl porrerne og skær dem i ringe. Smelt fedtstoffet og lad gulerødder og porrer snurre heri. Læg selleri i bunden af et smurt, ovnfast fad. Læg halvdelen af fiskefarsen ovenpå og herover gulerødder og porrer. Dæk med resten af fiskefarsen. Smelt fedtstofffet til gratinsovsen, rør melet i og spæd med mælken. Lad sovsen koge igennem og smag til med salt og peber. Legér sovsen med æggeblommer. Pisk hviderne meget stive og fold dem i sovsen med let hånd. Bland hakket persille i gratinsovsen og hæld den over fiskefarsen og grønsager. Sigt et tyndt lag rasp over og kom smørklatter øverst. Stil fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.