Kategorier

New Orleans-østers

Skaldyr 4 personer

16 østers eller 8 new zeelandske muslinger
100 g pillede rejer
25 g smør
4 store champignoner
3 mellemstore forårsløg/spring onions
2 fed hvidløg
1 spsk hakket persille
15 g hvedemel
1 æggeblomme
1 3/4 dl piskefløde
1 spsk tør cherry
1 tsk worcestershire sauce
5 spsk Parmesan
2 spsk brødkrumme
Cayennepeber
Køkkensalt
Sort peber

Forvarm ovnen ved 200°. Læg et lag husholdningssalt på 1 cm. tykkelse i bunden af en bageform – dels står østerserne fast, dels holder saltet på varmen. Sæt i ovnen. Smelt smørret og svits forårsløg, hvidløg, persille og svampe – ca. 5 minutter. Så tilsættes melet – rør godt rundt. Hæld fløden ved og rør. Tilføj rejerne, æggeblommen, sherryen, smag til med peber, cayennepeber, worcestershire sauce og salt. Kog videre i fem – seks minutter til blandingen bliver tyk. Bland Parmesanen og brødkrummen i en skål og smag til med cayennepeber, peber og salt. Fjern den ene østersskal og fordel saucen med en ske over hver østers. Top med krummeblandingen og sæt bageformen i ovnen igen. Når krummen er gylden, er østerserne klar – det tager ca. et kvarter.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.