4 – 6 personer
3 store udvandede kryddersildefileter (det skal være dem fra fiskehandleren)
Marinaden:
1½ dl eddike
75 g brun farin
1 spsk hele enebær
2 hele allehåndefrø
8 – 10 peberkorn
Tilbredningstid: Ca. 30 min
Trækketid: Natten over
Pres enebærrene let og kom dem i en lille kasserolle sammen med de øvrige marinaden. Bring det i kog og lad det simre ved svag varme og under omrøring, til farinen er helt opløst. Så stilles marinaden til afkøling. Skyld sildefileterne godt med koldt vand, tør dem grundigt og skær dem i små stykker. Læg sildestykkerne i en skål, hæld den afkølede marinade over og stil silden kølig til næste dag.
Denne sild kan sagtens laves i forvejen og fryses ned i lagen og den kan holde sig 3 – 4 uger i dybfryseren.
Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt