Kategorier

MARCIPAN

Der anvendes :
225 gram mandler, gerne spanske
75 gram sukker
vand

Fremgangsmåde :
1 : Skold mandlerne og smut dem. Tør dem grundigt og lad dem ligge på et tørt klæde for at tørre yderligere. Gerne en times tid. Kom mandlerne i en blender og blend dem meget fint.

2 : Kom sukker og en lille smule vand i en lille gryde og bring det i kog. Lad det koge indtil et sukkertermometer viser 112 grader. Har man ikke et sukkertermometer kan man dryppe et par dråber af siruppen i et glas iskoldt vand, hvis de bliver til en blød karamel er siruppen færdig.

3 : Tag gryden væk fra varmen, skru ned, men sluk ikke. Tilsæt de blendede mandler og rør rundt. Tilsæt en smule mere vand hvis massen ikke er sammenhængende. Sæt igen gryden over svag varme og tør massen i et par minutter under omrøring. Kom marcipanen i en skål og lad den stå kolde og tildækket.

Opskriften kan varieres på utallige måder. Mandlerne kan erstattes helt eller delvist af fx. Pecannødder, valnødder, pistacienødder, hasselnødder o.s.v. Eller en blanding heraf.

Eller, brug fx. honning eller rørsukker i stedet for sukker. Rørsukker giver en mere frugtagtig smag.

Prøv eventuelt at ælte marcipanen med koncentreret frugtsaft, frugtmarmelader eller en sirup kogt med krydderier. I alle tilfælde kan man justere marcipanens konsistens og smag med flormelis og malede mandler.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.