Kategorier

FRANSK NOUGAT

Der anvendes :
535 gram honning
70 gram æggehvide
435 gram sukker
200 gram glykose
13,5 cl vand
400 gram hvide mandler
130 gram pistacie nødder

Fremgangsmåde :
1 : Pisk æggehvide sammen med 35 gram sukker i en røreskål. Kog honningen indtil den er 130 grader varm og hæld den over de stive æggehvider. Tænd derefter for røremaskinen og rør det godt sammen.

2 : Kog en sirup af de 400 gram sukker, 200 gram glykose og 13,5 cl vand, til det er 143 grader varmt – herefter hældes det over i røreskålen.

3 : Blandingen røres i ca. 15-20 minutter. Kom (hakket) mandler og nødder i og bland godt.

4 : Det hele hældes i en smurt form, og drysses med flormelis. Lad det afkøle og skær det herefter ud i tern.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.