Kategorier

Mandelkage fra Fyn

125 g smør/margarine
250 g sukker (ca. 3 dl)
3 æg
100 g mandler
13 tvebakker
3 spsk fløde

Pynt: 100 g overtækschokolade
mandler

Rør fedstof og sukker sammen. Del æggene og rør æggblommerne i en ad gangen. Skold og smut mandlerne. Hak eller mal mandlerne. Knus tvebakkerne. Rør mandler og tvebakker i sammen med fløden. Pisk æggehviderne stive og rør ca 1/3 i og vend resten forsigtig i. Kom dejen i en velsmurt randform og bag kagen ca. 45 min. ved 175 grader. Smelt overtrækschokoladen og glasér kagen, når den er kold.
Pynt med smuttede flækkede eller hakkede mandler.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>