6 personer
100 g mandler
4 æggeblommer
4 spsk sukker
5 bl. husblas
½ liter piskefløde
3/4 dl whiskey
Smut og hak mandlerne. Husk at gemme en hel mandel. Pisk æggeblommer og sukker godt. Bring fløden i kog sammen med de hakkede mandler. Hæld den kogende fløde i æggemassen. Hæld det tilbage i gryden og varm op under piskning til lige inden kogepunktet. Det må ikke koge. Tag gryden af varmen. Udblød husblasen i koldt vand. Tryk vandet af og smelt husblasen i den varme creme. Tilsæt whiskyen og afkøl cremen. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme sammen med den hele mandel. Hæld desserten i en skål og stil den køligt til næste dag. Pynt fromagen med lidt hakkede mandler eller pistacienødder og server kirsebærsauce til.
I BESKRIVELSE STÅR DER AT MÆLKEN SKAL BRINGES I KOG, MEN UNDER INGREDIENSER STÅR DER IKKE NOGET OM AT DER SKAL MÆLK I RETTEN
Godt set leif, det er nu rettet til fløde som der burde stå. Tak.
Hvorledes kan man piske fløden stiv når man lige har kogt den og hældt den i æggemassen?