4-6 personer
10 stk Digestive kiks
100 g smør
4 blade husblas
2 æg
¾ dl sukker
1 dl kaffe
½ dl whisky
1½ dl piskefløde
Pynt:
kaffe eller høvlet blokchokolade
Knus kiksene. Smelt smørret og bland det med de knuste Digestive. Tryk blandingen ud på bunden af en tærteform, der er ca. 23 cm i diameter. Bag bunden ved 175 grader i 5-7 min. Lad den afkøle. Læg husblasen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende. Tryk vandet af husblasen og smelt den over svag varme i lidt af kaffen. Tilsæt resten af kaffen og whisky. Blandingen tilsættes de piskede æggeblommer under omrøring. Pisk fløden til skum og tilsæt den. Pisk til sidst æggehviderne hårdt og vend dem i. Hæld blandingen over kiksene og lad fromagen stå koldt mindst 2 timer før servering. Server med lidt malede kaffebøner strøet på.