6 personer
125 g tørrede abrikoser
2 dl lunken vand
100 g sukker
3 æggeblommer
3 æggehvider
5 blade husblas
4 dl syrnet fløde
Pynt:
flødeskum af 1½ dl piskefløde
strimlede abrikoser
Tag 3-4 abrikoser fra til pynt og sæt resten i blød i vand natten over i en gryde og bring det i kog sammen med sukkeret. Lad det koge kraftigt i 2-3 minutter. Hak de udblødte abrikoser let med en stor kniv og vend dem i abrikossiruppen. Oisk abrikossiruppen sammen med æggeblommerne til massen er let og luftig. Udblød husblasen i koldt vand i 2-3 minutter. Vrid vandet af og smelt den ved at overhælde den med 2-3 spsk spilkogende vand. Rør det i æggemassen på en gang. Rør den syrnede fløde i. Pisk æggehviderne stive og vend dem i til slut. Sæt fromagen i skefulde på et fad. Pynt med flødeskum og drys med de strimlede abrikoser.