Fisk, hovedret, salat 4 personer
1 lille lollo rosso
Salathoved
250 g frisk spinat
1 bundt radiser
1 æble
1 pk karse eller brøndkarse
150 g røget fisk, f.eks. laks
Dressing:
Saften fra ½-1 lime
1 spsk olivenolie
1 tsk honning, f.eks. Akacie
Tilbehør:
Skiver af frisk brød, f.eks. italiensk landbrød
Salaten plukkes i mindre stykker og lægges i en stor skål. Spinaten skylles og plukkes ligeledes. Radiser skæres i skiver. Æblet skæres i tern. Karsen klippes. Fisken skæres i tynde strimler. Alle ingredienserne blandes godt i skålen. Dressingen piskes sammen og hældes over salaten.
Tips: Den nemmeste måde at skylle spinat på, er i 2-3 hold vand, i en balje eller stor skål, ligesom vasketøj.
Tilberedningstid: 15 min. heraf arbejdstid: 15 min
Energi pr. pers: 1080 kilojoule (258 kcal)
Energifordeling: Protein 15% – 10 g kulhydrat 58% – 37 g fedt 27% – 8 g