4 personer
Bruger du spinat i en stuvning, skal resterne smides ud. Spinat indeholder nitrat, som kan omdannes til nitrit. Især børn under 1 år må ikke få spinatrester, da de er særlig følsomme overfor nitrit. Vil man gemme eller fryse retter med spinat, skal retten straks efter tilberedning køles eller fryses ned.
600 g fileteret fisk, f.eks. torsk, sej eller ørred
450 g frossen hel spinat (1 kg frisk)
½ liter Sauce Naturel (eller med mælk)
1 æg
½ tsk revet muskatnød
200 g lasagneplader
salt
peber
50 g revet ost (f.eks. Samsø eller Mozarella)
Tilbehør:
brød
Tag spinaten ud af fryseren om morgenen, og lad den tø op i køleskabet, eller tø den op i en gryde. Skær fiskefileten i tynde skiver.
Pisk ægget sammen med muskatnød ud i den færdige sovs.
Læg lasagnen i lag i et firkantet ovnfast fad: Sovs, lasagneplader, fisk, lasagneplader, spinat, sovs, plader, fisk, plader, spinat og sovs. Drys salt og peber på fiskelagene.
Drys med revet ost, og sæt fadet i ovnen ved 200° i ca. 45 min.
Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995 – Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare