Kategorier

Linser

20 stk eller 20 medaljer

400 g mel
200 g smør
100 g florsukker
1 æg

Fyld:
Kagecreme

Pynt:
hvid og mørk glasur
evt. hakkede mandler/nødder
cocktailbær
flødeskum.

Alle engredienser æltes sammen til en ensartet dej. Fedtstoffet skal ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.

Linser: Dejen rulles ud i ca 5 mm’s tykkelse. Halvdelen af dejen stikkes ud med en kageudstikker, der er et par cm større end deres linseforme. Dejen trykkes til i formens bund og sider. Formene fyldes op med kogt kagecreme, som endelig må være kold. Resten af dejen stikkes ud til låg og trykkes godt til langs formens kant. Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader i ca 10 min. Kagerne tages ud af formen når de er afkølet.

Medaljer: Dejen rulles ud til 2-3 mm’s tykkelse og stikkes ud til 40 kager med en kageudstikker eller et glas 6-7 cm i diameter. Bages på ovnens midterste rille ved 220 grader i ca 6 min. Når kagerne er afkølet, glaseres halvdelen med hvid eller mørk glasur og pyntes efter behag. På de resterende kager lægges der kagecreme og syltetøj, og de glaserede kager lægges ovenpå.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.