Kategorier

Linsemakroner

12 stk

Dej:
75 g smør
150 g mel
50 g flormelis
1 tsk st. kanel
1 æggeblomme

Fyld:
150 g rå marcipan
50 g smør
100 g sukker
¼ æggehvide
2 dråber mandelessens

Smuldr smørret i melet og bland flormelis i sammen med kanel. Saml dejen med æggeblommerne. Lad dejen hvile køligt i 20 min. Rul dejen ud på et let melbestrøet bord og rul den ud til ca. 2 mm i tykkelsen. Beklæd smurte små tærteforme hermed. Smuldr marcipanen i en skål og rør smør, sukker og æggehvide i med en elpisker. Rør, til massen er grødet, og rør mandelessensen i til slut. Fordel nu makronmassen i midten af hver form og bag kagerne i ovnen på næstnederste rille ved 175 grader i 25 minutter. Tag kagerne forsigtigt ud af formene. Køl kagerne af på en bagerist og server nybagte.

Tip: Læg et stykke æble i bunden af makronmassen, så bliver kagen ikke tør.

Kilde: Ude og Hjemme, nr 48 1995.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>