Kategorier

Luksuslinser med mandler

ca. 20 stk.

Dej:
250 g hvedemel
190 g smør
120 g flormelis
25 g finthakkede mandler
2 æggeblommer

Creme:
3 æggeblommer
3 spsk sukker
½ spsk maizena
1½ dl mælk
korn af ½ vanillestang

Smørret smuldres i melet. du øvrige ingredienser tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile en time, inden linserne formes. Til cremen piskes æggeblommer og sukker hvidt og skummende. du øvrige ingredienser tilsættes, og cremen opvarmes under piskning og koges et øjeblik. Cremen afkøles under piskning. Dejen trykkes ud i smurte linseforme, ca. 20 stk. Der lægges en tskf. i hver. Resten af dejen rulles ud, udstikkes med et glas og disse låg trykkes fast på linserne, der bages ved 200° i ca. 15 min på midterste rille og tages straks ud af formene.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>